tiistai 30. joulukuuta 2014

Aika... Se on kyllä jännä

Kun saavuin Dar es Salaamiin, ensimmäinen viikko vain viuhahti ohi. Toinen viikko meni hitaammin ja seuraavina viikkoina aika vain jatkoi hidastumistaan. Oli asunto-ongelmia, työongelmia, terveysongelmia, seuranpuutetta... Sitten tapahtui jotain ja asiat lähtivätkin rullaamaan oikein mukavasti. Sain asunnon, seuraa ja työt alkoivat. Kun viikot kuluivat, aika vain hurrasi nopeammin. Ainoastaan jouluna aika hidasti vauhtiaan, koska minua painoi koti-ikävä eikä täällä tapahtunut yhtikäs mitään jouluun viittaavaa. Seuraavina päivinä aika sitten taas painoi talla pohjassa. 3kk meni sittenkin hurjan nopeasti. Juuri kun alkaa todella tottua tavalliseen arkeen, paikallisiin tapoihin ja ihmisiin, pitääkin lähteä pois. 

Tansania on ollut hieno lopetus vuodelle 2014. Tämä vuosi oli täynnä muutosta, heittäytymistä ja omien rajojen hakemista. Voin olla pelkästään tyytyväinen. Huomenna alkaa loma ja saan tänne myös ihan huippua lomaseuraa Suomesta! Esan seuraa olen odottanut jo niin pitkään ja vihdoin nähdään. Samalla, kun odotan jotain niin paljon, alkaa kalvaa ahdistus. Ensimmäiset heipat on jo sanottu ihanille ihmisille ja vielä runsaat määrät heippoja on tulossa. Reissuni alussa minulle sanottiin, että tulen lähtemään Tansaniasta kyyneleet silmissä. Arvelinkin niin tulevan käymään, mutta en silti osannut kuvitellut sen tuntuvan tältä. Tuntuu kamalalta jättää tänne niin rakkaiksi tulleita ihmisiä.. Enkä vielä ole edes sanonut heippoja niille tärkeimmille ihmisille! 

Loma on mun hermojen kannalta hieno juttu, mutta samalla tuntuu aivan liian keskeneräiseltä lähteä millekään lomalle. Niin paljon on vielä työasioita tekemättä ja uusia ideoita putkahtelee päähän jatkuvasti. Vielä on kuitenkin pari viikkoa Tansaniaa jäljellä ja onneksi siihen mahtuu vielä pari työpäivääkin. Toisena työpäivänä on suunnitelmissa käydä kylävierailuilla, mitä odotan tosi paljon. Loma sisältää myös reissut Morogoroon ja Sansibarille. Ei hullumpi aloitus vuodelle 2015..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti